Antrenamente personale și de grup

Respectăm 100% conceptul de antrenament SCHWINN®

Schwinn

Demne de menționat sunt rezultatele pe plan estetic prin efectul de remodelare corporală – reducerea considerabilă a masei adipoase, tonifierea musculaturii și chiar la ușoara hipertrofie a acesteia. Beneficiile nu se opresc doar la nivel fizic ci acestea au o influență directă și pe plan psihic – mai multă atenție la detalii, mai mult focus, răbdare, detașarea de factorii de stres cotidieni, o gândire mult mai ageră, mai multă atenție și conexiune la propriul corp prin conștientizare.

Clasele de Indoor Cycling pot fi frecventate de toate categoriile de oameni, indiferent de nivelul de pregătire fizică (nivel fitness) dar și de categoriile speciale ca de exemplu copiii (cu condiția ca stând pe șa să poată ajunge cu talpa la pedale și să poată pedala), gravidele (cu mare atenție la semnele trimise de propriul corp la dozarea efortului), vârstnicii dar și persoanele care în urma unor accidente urmează un program de recuperare medicală, cycling-ul fiind activitatea cu cel mai mic impact asupra corpului, singura condiție fiind să fie efectuat corect la îndrumarea unui instructor specializat în acest domeniu de activitate.

The Brave Wolf – Sport Studio®

În cadrul The Brave Wolf – Sport Studio® clasele de Indoor Cycling sunt predate conform bine cunoscutului concept internațional SCHWINN® respectând întru totul principiile și profilele de antrenament ale acestui concept conferind participantului la aceste clase siguranța unui pedalat corect și dozarea optimă a efortului prin cadență, tehnici de pedalare, timp de lucru pe intensitate și numărul optim de rezistențe ale bicicletei pentru a lucra în anumite intervale sau zone Target Heart Rate, zone în care știm la ce resurse energetice celulare apelăm din punct de vedere fiziologic, dar și care sunt beneficiile în funcție de profilul cardio de antrenament al fiecărei clase și target-ul individual al fiecărui participant.

Profilele cardio de antrenament sunt direct legate de anumite zone cardio (Target Heart Rate) care dozate ca număr, frecvență și durată a practicării lor, conform unor principii de planificare și periodizare ale acestora, contribuie la creșterea gradată a condiției fizice (nivelul fitness) până la nivel de performanță (competițional).


1

Revenire, refacere sau reabilitare

RECOVERY

Profil de antrenament Indoor Cycling Recovery

După cum spune și denumirea acestui profil, este o clasă de revenire, refacere sau reabilitare, zona cardio de antrenament fiind între 50% și 65% Training Heart Rate (THR), recomandată persoanelor care au finalizat o competiție, cursă sau antrenament foarte intens. Totodată este un prim profil de antrenament celor care la recomandarea medicului specialist urmează un program de reabilitare medicală în urma unor accidentări, boli sau chiar intervenții chirurgicale.


2

Fat Burn

LOW END ENDURANCE (LEE)

Profil de antrenament indoor cycling LOW END ENDURANCE (LEE) / Fat Burn

Profil de antrenament care din punct de vedere cardio se desfășoară în intervalul 65-75% THR, este un antrenament pe zona inferioară aerobă în care corpul folosește predominant rezervele adipoase, de aici și denumirea de FAT BURN. Este un profil de antrenament recomandat a se efectua cât mai des indiferent de condiția fizică deoarece este baza tuturor principiilor sau planurilor de antrenament. Acest profil de antrenament îmbunătățește funcțiile sistemului cardio-respirator, a circulației periferice, a sistemului imunitar, crește rata metabolizării grăsimilor și îmbunătățește abilitățile mentale.


3

Incursiuni pe toată zona aerobă

FARTLEK

Profil de antrenament indoor cycling FARTLEK

Profil de antrenament în care se fac incursiuni pe toată zona aerobă, 65-85% THR, folosind ca sursă energetică atât rezervele adipoase cât și cele de carbohidrați. Se simulează un traseu variat “neplanificat” pe care participantul la această clasă îl descoperă și explorează sub îndrumarea instructorului. Acest profil contribuie la îmbunătățirea capacității aerobe, la dezvoltarea atenției și adaptabilității la “surprizele” oferite de condiția de “explorator”.


4

Dezvoltare sistemului cardio-vascular

HIGH END ENDURANCE (HEE)

Profil de antrenament indoor cycling HIGH END ENDURANCE (HEE)

Profil de dezvoltare a sistemului cardio-vascular, a nivelului fitness, ce se desfășoară între 75 și 85% THR, zona superioară aerobă în care predominant carbohidrații sunt utilizați de corp ca sursă energetică. Printre alte beneficii ale acestui profil se numără creșterea toleranței la prezența acidului lactic și creșterea rezistenței specifice la efort intens.


5

Anduranța musculară locală

HILL

Profil de antrenament indoor cycling HILL

75-85% THR, un profil ce îmbunătățește forța specifică, anduranța musculară locală, toleranța la prezența acidului lactic deoarece carbohidrații sunt “carburantul” predominant la care corpul apelează în sistem aerob. Datorită efortului mare susținut de-a lungul clasei, participanților le poate deveni o provocare mentală.


6

Limita aerob / anaerob

EXTENSIVE INTERVAL (EI)

program de antrenament indoor cycling Extensive Interval

Antrenament structurat pe intervale de intensitate între 65 și 85% THR, urmărind raportul de 2:1 între momentele de intensitate și cele de recuperare activă. Sursa energetică predominantă o constituie carbohidrații, contribuind la creșterea toleranței la acidul lactic și îmbunătățirea performanței la limita Aerob/Anaerob.


7

Efort la intensitate foarte mare

INTENSIVE INTERVAL (II)

Program Indoor Cycling Intensive Interval

Zona cardio urmărită de acest profil este 65% – 90% THR, raportul dintre momentele de înaltă intensitate și cele de revenire activă fiind 1:2. Deoarece ca intensitate de antrenament cardio se depășește pragul de 85% (limita Aerob/Anaerob) acest profil contribuie la îmbunătățirea capacității corpului de a susține efortul la intensitate foarte mare, în sistemul Anaerob.


8

Pregatirea pentru partea superioară aerobă

LOW TO HIGH END ENDURANCE (L2HEE)

Program antrenament Indoor Cycling L2HEE

Un profil de antrenament “Out of the Box” dar care seamănă ca zonă Target Heart Rate cu profilul de Fartlek, ce ajută participanții la început de drum să facă următorul pas de la Low End Endurance (LEE/FAT BURN) către susținerea unor intensități mai mari și mai lungi ca durată, pe partea superioară Aerobă. Efortul este dozat treptat, prima parte a clasei desfășurându-se in intervalul 65-75% THR – zona inferioară Aerobă în care se metabolizează grăsimile, iar partea a doua în zona superioară Aerobă, 75-85% THR, cea în care predominant sunt metabolizați carbohidrații, astfel încât corpul este pregătit pentru fiecare etapă de creștere a efortului.


9

Cresterea metabolismului bazal

HIGH INTENSITY INTERVAL TRAINING (H.I.I.T.)

Program antrenament Indoor Cycling HIIT

Profil de antrenament încadrat în metoda Intensiv Interval, cu durată și volum scăzut, dar cu intensitate foarte mare, între 65% și peste 90% THR. Acest profil de antrenament crește metabolismul bazal, îmbunătățește considerabil VO2 Max, puterea la prag (W) și toleranța la o cantitate mult mai mare de acid lactic produs.


10

Antrenament din categoria H.I.I.T.

TABATA

Program antrenament INDOOR Cycling Tabata

Mod de antrenament din categoria H.I.I.T., mult mai des utilizat, în care momentele de intensitate foarte mare durează 20 secunde pe când cele de revenire activă doar 10 secunde. Acest profil este cu adevărat provocator din multe puncte de vedere și este recomandat doar celor care au un nivel de antrenament bun și își doresc atingerea unui nivel performant într-un timp scurt. Ca și la profilul de H.I.I.T., se fac scurte incursiuni de durată și volum foarte mici dar de intensitate extrem de mare (peste 90% THR), mod în care se obține o îmbunătățire considerabilă a VO2 Max și implicit creșterea EPOC (Excess post-exercise oxygen consuption) responsabil de efectul de “Afterburn”.


11

Intensitate cardio aproximativ 90%

COMPETITION

Program Indoor Cycling Competition

Profil în care se simulează o cursă sau concurs cu propria persoană, în care participantul, deja parcurgând profilele de antrenament prezentate anterior, urmând un plan de antrenament, ajuns la o condiție fizică excelentă, poate exersa calitățile fizice (rezistență și forță specifice) și psihice (analiză, focus, răbdare) dobândite, susținând o intensitate cardio de antrenament cuprinsă între cel puțin 80% și uneori chiar peste 90%.


12

Dezvoltarea motricității

CYCLING & STRENGTH (C&S)

Profil de antrenament Cycling & Strenght

Un profil de antrenament care combină antrenamentul specific cardio cu unul nespecific, de forță, funcționalitate, cu rol în antrenarea și a altor grupe musculare importante, mai puțin folosite în timpul pedalatului: musculatura zonei “Core” – zona centrală a corpului cu rol în stabilitatea colonei și posturare, și întreaga musculatură a trenului superior. Acest tip de profil de antrenament are un rol important în dezvoltarea motricității, a coordonării neuromusculare, a echilibrului și agilității, dar și a unei dezvoltări musculare armonioase, estetice.